Gökten Gelen Işıktan, Yeryüzündeki ve Yeraltındaki Işıklara Selam Olsun..

1 Ağustos 2014 Cuma

Bedenimiz Konuşuyor / Ağzımız Bize Ne Söylüyor ?





Ağız


Olası Etmenler

Anlayış yoksunluğu, bağnazlık, düşünce kıtlığı. Kötü tu­tumlu olmak, incitici konuşmak, eleştirmek, yargılamak, de­dikodu yapmak. Aşırı kaygılanmak, kendinize yeterince sev­gi ya da ilgi göstermemek. Sağlıksız yiyecekler. Kendinizden nefret etmek.

Çare

Ağzınıza odaklanın. Ağzınızın içi nasıl? Dilinizi, dişleri­nizi, dudaklarınızı algılayın. Nasıl bir tat alıyorsunuz? Ferah mı yoksa ekşi mi? Yaşamın size sunduklarını çiğneyip sindi­rebiliyor musunuz, yoksa yaşama direnip hayır mı diyorsu­nuz? Dişleriniz ne durumda? Güçlü mü, yoksa çürüyüp çe­kiliyor mu? Ağzınız size ne anlatmak istiyor?

Ağzınızı gevşetin. Yaşamınızda onun üstlendiği görevi algılayın. Yemenizi, tatmanızı, sindirmenizi, sevgi gösterme­nizi, konuşarak başkalarıyla anlaşmanızı sağlıyor.

Sindirim sürecine katıda bulunmak için yediklerinizi düzgünce çiğnemeye özen gösterin, insanlarla konuşurken gerçekten söylemek istediklerinize yoğunlaşın. Sevginizi gösterirken açığa vurduğunuz duyguların bilincinde olun.

Şöyle niyet edin "Kutsal iyileşme Bilincim; ağzımdan çıkan bütün bağnazlık, sınırlandırma, geçimsizlik, yargılama ve eleştirileri, ayrıca bu rahatsızlıkta payı olan tüm bakış açısı, doku ve olumlu ya da olumsuz yüklemeleri uzaklaştır.

Gözlerinizi yumun, ağzından duru beyaz ışığı soluyun. Bir an soluğunuzu tutun, beyaz ışıkla gargara yaparcasına ağzınızı çalkalayın. Ağzınızda köşe bucak dolaşın ışık bütün yoğunluk, sıkışıklık ve gerilimi çözdükten sonra onları tükü­rün. Bu alıştırmayı üç, dört kez uygulayın. Pembe, turuncu ve mavi gibi renkleri de kullanabilirsiniz.

Şöyle devam edin niyetinize : daha olumlu, anla­yışlı ve cömert olmamı sağla. Yaşamıma ve birlikte zaman geçirdiğim insanlara karşı daha iyi bir tutum sergilememe yardım et ,,lütfen ağzımı, dili­mi ve dişlerimi iyileştirip yenileyerek en sağlıklı, canlı ve es­nek duruma getir."Teşekkürler."

Inna Segal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder