Ağız
Olası Etmenler
Anlayış yoksunluğu, bağnazlık, düşünce kıtlığı. Kötü tutumlu olmak, incitici konuşmak, eleştirmek, yargılamak, dedikodu yapmak. Aşırı kaygılanmak, kendinize yeterince sevgi ya da ilgi göstermemek. Sağlıksız yiyecekler. Kendinizden nefret etmek.
Çare
Ağzınıza odaklanın. Ağzınızın içi nasıl? Dilinizi, dişlerinizi, dudaklarınızı algılayın. Nasıl bir tat alıyorsunuz? Ferah mı yoksa ekşi mi? Yaşamın size sunduklarını çiğneyip sindirebiliyor musunuz, yoksa yaşama direnip hayır mı diyorsunuz? Dişleriniz ne durumda? Güçlü mü, yoksa çürüyüp çekiliyor mu? Ağzınız size ne anlatmak istiyor?
Ağzınızı gevşetin. Yaşamınızda onun üstlendiği görevi algılayın. Yemenizi, tatmanızı, sindirmenizi, sevgi göstermenizi, konuşarak başkalarıyla anlaşmanızı sağlıyor.
Sindirim sürecine katıda bulunmak için yediklerinizi düzgünce çiğnemeye özen gösterin, insanlarla konuşurken gerçekten söylemek istediklerinize yoğunlaşın. Sevginizi gösterirken açığa vurduğunuz duyguların bilincinde olun.
Şöyle niyet edin "Kutsal iyileşme Bilincim; ağzımdan çıkan bütün bağnazlık, sınırlandırma, geçimsizlik, yargılama ve eleştirileri, ayrıca bu rahatsızlıkta payı olan tüm bakış açısı, doku ve olumlu ya da olumsuz yüklemeleri uzaklaştır.
Gözlerinizi yumun, ağzından duru beyaz ışığı soluyun. Bir an soluğunuzu tutun, beyaz ışıkla gargara yaparcasına ağzınızı çalkalayın. Ağzınızda köşe bucak dolaşın ışık bütün yoğunluk, sıkışıklık ve gerilimi çözdükten sonra onları tükürün. Bu alıştırmayı üç, dört kez uygulayın. Pembe, turuncu ve mavi gibi renkleri de kullanabilirsiniz.
Şöyle devam edin niyetinize : daha olumlu, anlayışlı ve cömert olmamı sağla. Yaşamıma ve birlikte zaman geçirdiğim insanlara karşı daha iyi bir tutum sergilememe yardım et ,,lütfen ağzımı, dilimi ve dişlerimi iyileştirip yenileyerek en sağlıklı, canlı ve esnek duruma getir."Teşekkürler."
Inna Segal
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder