Gökten Gelen Işıktan, Yeryüzündeki ve Yeraltındaki Işıklara Selam Olsun..

2 Ağustos 2014 Cumartesi

Bedenimiz Konuşuyor / Omuzlarımız Bize Ne Söylüyor..?




Omuzlar


Olası Etmenler

Dünyanın ağırlığı altında ezilmek. Zorlanma, gerginlik ve kaygıya takılıp kalmak. Güvensizlik, kararsızlık, ürkeklik, bunaltı, üzüntü, reddedilme, çekingenlik, kuşkuculuk, ür­keklik. Kolayca incinmek. Düşük omuzlar neşe ve eğlence yoksunluğunun belirtisidir. Ciddiyet. Çözümlerden çok so­runlara odaklanmak.


Çare

Tüm ilginizi omuzlarınıza yöneltin. Nasıllar? Gergin mi, gevşek mi? Omuzladığmız tüm sorumlulukların bilinci­ne varın. Gözlerinizi yumun, derin soluklar alın, tüm kaygı­larınızı büyük taşlanmış gibi uzağa atarak kendinizden uzak­laştırın. Ellerinizi kullanarak omuzlannızdaki taşları alın ve düşsel denize fırlatın.

Şöyle deyin: "Kutsal iyileşme Bilincim; lütfen bütün zor­lanma, gerginlik, kaygı, güvensizlik, karmaşa, incinme, red­dedilme ve üzüntüleri, ayrıca bu rahatsızlıkta payı olan tüm bakış açısı, doku ve olumlu ya da olumsuz yüklemeleri omuzlarımdan uzaklaştır."

Derin bir soluk alıp omuzlarınızı kasın. Soluğunuzu beş saniye tuttuktan sonra yavaşça verin ve omuzlarınızı büsbü­tün gevşetin. Kendinizi daha İyi hissedene dek bunu birkaç kez uygulayın. Ardından sağ omzunuzu on beş saniye bo­yunca ileriye doğru, saat yönünün tersine döndürün; on beş saniye dinlenin. Bu alıştırmayı üç kez yineleyin. Döndürme hareketini bu kez geriye doğru, saat yönünde yine aynı süre boyunca yapın. Alıştırmayı sol omuz için de yineleyin.

Şöyle deyin: "Kutsal İyileşme Bilinci; lütfen yüreklilik, denge, özgüven ve neşe getir yaşamıma. En güç deneyimlerde bile iyi yanlar, olanaklar bulmama yardım et. Teşekkürler."

Birkaç dakika boyunca tümüyle gevşeyin. Sıcak, sapsarı güneş ışığında durduğunuzu canlandırın kafanızda. Bırakın ışık demetleri omuzlarınızın içine işleyip kasları yumuşatsın, tüm gerginliği çözsün.

Şöyle deyin: "Kutsal İyileşme Bilinci; lütfen omuzlarımı iyileştirip yenileyerek en güçlü, sağlıklı ve esnek duruma getir."

Inna Segal


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder