Gökten Gelen Işıktan, Yeryüzündeki ve Yeraltındaki Işıklara Selam Olsun..

5 Temmuz 2014 Cumartesi

Sağlıksız Duyguları Tanıyalım / GERGİNLİK





 

Gerginlik

Gerginlik, toplumumuzun en büyük sorunlarından. Çoğu kişi para kazanma, faturaları ödeme, rekabet ortamın­da başarılı olma konusunda giderek artan bir baskı altında. Her şeyi yapmak için bir günün yetmediğinden yakınanlar, işleri tamamlamak için kendilerini fazladan zorluyor. Bu da kendilerini, yakınlarını boşladıkları anlamına geliyor ve do­layısıyla sağlık ve zindelikleri hasar görmeye başlıyor.

Gergin insanlar çoğunlukla şimdiyi yaşamayı başara­maz; bir yere zamanında varmak, teslim tarihlerine yetiş­mek ya da istedikleri bir şeyi elde etmek gibi gelecek olayla­ra odaklanır.

Gerginlik insanın aklında, bedeninde ve duygularında gerilim yaratır ve kişiyi yaşamda ilerlemekten alıkoyan Ge-rildiğimizde daha çabuk yoruluruz, yoğunlaşma düzeyleri­miz düşer, coşkumuzu yitiririz ve işleri tamamlamak daha çok zaman alır.

Gerginlik inme, titreme nöbeti, kalp krizi, bağışıklık sis­temi bozuklukları, çene sorunları, hafıza kaybı, diş gıcırdat­ma, tırnak yeme, anjin, anoreksi, kellik, kandida, amfizem ve başka pek çok hastalıkta pay sahibidir.

Gerginliği Çözme Tedavisi

• Ellerinizi bedeninizde gerginliği en yoğun hissetti­ğiniz yere koyun. Birkaç dakika boyunca bu bölgeye soluyarak duyguların direnç göstermeden yüzeye çıkmasını sağlayın.

• Ellerinizi gevşetin.

• Şöyle deyin: sevgili özüm Bedenimde gerginlik hissettiğimde bana soluk almayı, gevşemeyi anımsat. Gergin du­rumlarda mizah ve hafiflik bulmama, daha sağlıklı, güçlü ve zinde olmama yardım et. Teşekkürler."

• Bedeninizin, aklınızın, duygularınızın ve enerji ala­nınızın içinden geçen kızıl-turuncu ışığın gerginlik, ağırlık ve gerilimin tüm olumsuz düşünceleri, söz­cükleri, duyguları, anıları ve imgelerini çözmeye başladığını gözlemleyin.
İnna Segal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder