Gökten Gelen Işıktan, Yeryüzündeki ve Yeraltındaki Işıklara Selam Olsun..

15 Temmuz 2014 Salı

Organlarımız Konuşuyor / GÖZLER






 Gözler
Olası Etmenler

Çevrenizde gördüklerinizi beğenmemek. İnsanlardan, olaylardan kuşku duymak. Engeller, sınırlar görmek. Farklı olmayı istemek. Yaşlanmaya kafayı takmak. Yaşama olumsuz bir bakış açısıyla bakmak. Sıkışmış hissetmek. Her şeyi tek bir yön ya da bakış açısından görmek. Gelecekten çekinmek. Başkalarının sahip olduklarını istemek.

Sağ Göz

Verimlilik ve varsıllığın akışını engellemek. İlişkileriniz­de sorunlar yaşamak. Durumları nasıl değiştirebileceğinizi görememek. Takılıp kaldığınız geçmiş acıları geleceğe yan­sıtmak. Sorunlar için nedenler aramak, gerekçeler uydur­mak. Kendinizden ve başkalarından rahatsız olmak.


Sol Göz

Yaşammızdaki iyi şeyleri görmekte güçlük. Varlığınızın yalnızca sorunlu ya da olumsuz bölümlerini görmek. Neşe, yaratıcılık, eğlence yoksunluğu çekmek. Yaşamın karmaşık, güç, sorunlu, çekişmeli olduğuna inanmak ve bu görüşe ka­nıt aramak. Acı, yoksunluk ve sınırlara odaklanmak. Korku, gerginlik ve kaygılara sarılmak ve yaşamın size olanaklar su­nacağına güvenmemek.


Çare Görmek istemediğiniz şeyler mi var? Örneğin bir yakı­nınızın acı ya da mutsuzluk çektiğini mi görüyorsunuz? On­ları mutlu etmek için çırpınıp duruyor; ardından durum de­ğişmediğinden kendinizi umutsuz ve yenilgiye mi uğramış hissediyorsunuz? Görme duyunuzu geliştirmek istiyorsanız görmek istemediklerinize değil, sizi mutlu eden, yaşamınıza güzellik katan şeylere odaklanmalısmız. Doğada yürüyüşle­re çıkabilir, deniz kıyısına gidebilir...
size esin vereninsanlarla zaman geçirebilir ya da hem kağıt üzerinde hem de aklınız­da güzel resimler çizerek yaratıcı olabilirsiniz.

Aydınlıkta dışarı çıkın. Gözlerinizi yumun. Avuçlarınızı gözlerinizin üzerine yerleştirin. Bırakın güneşin iyileştirici enerjisi gözlerinizi yenilesin. Günde iki, üç kez beş dakika boyunca bunu uygulayın.

Ellerinizi gevşetin. Gözlerinizi açıp gökyüzünün güze­lim mavi ışık demetlerine bakın. Gökyüzü griyse mavi ışık pırıltılarının olduğu yerler arayın. Gözlerinizi yeniden yu­mun; mavi ışık demetlerinin göz kapaklarınızdan geçip tüm yoğunluk, yıpranma, tıkanma ve sertliği temizlediğini kafa­nızda canlandırın. Gözlerinizi gevşetin ve açmadan önce daha da yumuşatın.

Açın gözlerinizi. Nemlendirmek için otuz saniye bo­yunca sık sık göz kırpın. Görme duyunuzu geliştirmek için gözlerinizin esnekliğini geliştirmelisiniz. Bakışlarınızı sola, sağa, yukarı ve aşağı dolaştırın. Sekiz, on kez uygulayın bunu. Bakışlarınızı sağa, sola, aşağı ve yukarı götürerek alış­tırmayı yineleyin. Bunu da sekiz, on kez yapın. Katarakt sı­kıntınız varsa çivit mavisi geçirgen gözlük takın ki gözleriniz ışığı özümseyip iyileşebilsin.



Inna Segal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder