Gökten Gelen Işıktan, Yeryüzündeki ve Yeraltındaki Işıklara Selam Olsun..

4 Temmuz 2014 Cuma

Organlarımız Konuşuyor / BOYUN






Boyun

Olası Etmenler

İlişki sorunları. Duyguları aktaramamak. Biri sizi boğaz-lıyormuş gibi sıkışmış, kasılmış, baskı altında kalmış hisset­mek. Sorunlarla uğraşmak zorunda kalmamak için onları hasıraltı etme eğilimi. Özellikle ebeveyn, çocuklar ya da eski eşlerle ilişkilerin çözülmemiş sorunlarına takılıp kalmak. Sık sık öz saygı yitimi. Bir şeyler başarmak için.çabalayarak ya da kafa yorarak aşırı zaman geçirmek, sezgilerinize kulak ve­rip duygularınızı anlamak için zaman ayırmamak.


Çare

Birinin ya da bir şeyin boğucu olduğunu düşünüyor musunuz? Bağlıklarınız sizi sıkboğaz ediyor mu? Yaşamını­zın neresinde yumuşaklık, esneklik göstermiyorsunuz"* Ko­nuşmanız gereken biri var mı?

Soluklarınıza odaklanın. Bırakın omuzlarınız düşsün, boynunuz gevşesin. Kaslarınızı yumuşatmaya çalışın. Elleri­nizi hafifçe boynunuzun üzerine koyup onunla bağlantı ku­run. O bölgeye doğru soluk alın ve kendinize aşağıdakiler gibi sorular sorun:

Boynumda bir düşünce bannsaydı ne olurdu bul Boynumda bir duygu bannsaydı ne olurdu bu ? Boynumda bir imge ya da anı bannsaydı ne olurdu bu? Kendimi daha iyi hissetmek için neyi değiştirmeliyim?

Bir yanıt bekleyin; bu yanıtı benimseyin ya da bir kağıda yazın.

Gözlerinizi yumun. Boynunuzdaki halatları, zincirleri, katılığı, yoğunluğu ve gerginliği çekip çıkardığınızı gözleri­nizin önüne getirin. Tüm bunları gök kuşağı renkli alevlere atın ve yanmalarını izleyin.

Ardından iyileştirici yeşil ışık demetleriyle boynunuzu yıkayın. Yeşil ışığın boynunuzu çevrelediğini, yoğunlukları çözüp kasları gevşettiğini, ağrıları giderdiğini kafanızda can­landırın.
 
Inna Segal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder