Gökten Gelen Işıktan, Yeryüzündeki ve Yeraltındaki Işıklara Selam Olsun..

3 Temmuz 2014 Perşembe

Organlarımız Konuşuyor / GÖĞÜSLER





Göğüsler


Olası Etmenler


Başkalarına bol keseden dağıttığınız şefkadi, korumacı sevginin size verilmemesi. Başkalarından sevgi ve destek al­mayı hak etmediğinizi düşünmek

Sağ Göğüs


Yerinde duramamak, hep meşgul olmak. İşkoliklik eğili­mi. Hayır diyememek. Bir şeyler yapmazsanız göğün başını­za yıkılacağını sanmak. Herkesi mutlu etmeye çalışırken her yönden hüsrana uğramak. Bazen bir köleyi andırmak. Sıklıkla kendinizi kurban gibi hissetmek. Niye tüm bunlar benim ba­şıma geliyor, diye sormak. Çocukluğunuzdaki aile sıkıntıları­nıza takılıp kalmak. Başkalarından bunalmak, onlara karşı kendini güçsüz hissetmek. Dağıtmamak için aşırı denetimli olmaya çabalamak. Kolayca yıkıcı ilişkilerin tuzağına düş­mek. Erkeklere ve onların yol açtığı sorunlara karşı sık sık öfkeye kapılmak. Başarısız ilişkilerin üzüntüsü. Ebeveynlerin çocuklarıyla hak ettikleri ilişkiyi kuramamaktan ötürü incin­meleri ve düş kırıklığına uğramaları.



Sol Göğüs


Sevgi, şefkat ve nezaket görme hakkınız ve kadmsılığmız-la bağlantıyı yitirmek. Her şeyin üstesinden tek başınıza gele­bileceğinize, başkalarının yardımına gerek duymadığınıza inanmak. Kendinizi sorumluluklara boğup sınırlarınızı zorla­yınca kaygılı ve tükenmiş hissetmek. Belirgin sınırlar çekeme-mek. Reddedilme, utanç, düş kırıklığı, güvensizlik ve korku duygularına saplanmak. Herkes ve her şey konusunda sürekli kaygılanmak. Başkalarını hoşnut etmek ve hoşlanılmak için derin arzular beslemek. Geçmişte yaşamak ve pişmanlık.

Inna Segal





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder