Gökten Gelen Işıktan, Yeryüzündeki ve Yeraltındaki Işıklara Selam Olsun..

27 Haziran 2014 Cuma

Sindirim Sistemi / MİDE & BAĞIRSAKLAR




Sindirim Sistemi

Sindirim sistemi besinleri parçalayarak tüm bedenin en iyi şekilde çalışması için gereken enerjiyi oluşturur. Ayrıca bedensel atıkları toplayıp sindirilemez lifler olarak dışarı atar. Besinlerin işlenmesi zarar görünce sağlığınız da etkile­nir.

Sindirim sistemi başlıca ağız, yutak, mide, ince ve kalın bağırsak, rektum ve anüsten oluşur.

Çözülmemiş öfke, kendini baltalama, korku, kararsızlık, suçluluk, kınama, kıskançlık ve kurbanlık duygularına kapıl­dığınızda sindirim sistemi zarar görmeye başlar.
Bu durumda kendinizi güçlendirme, değerli görme, ya­ratıcılık, yüreğinizi ve ruhunuzu besleme, eskilerden kurtu­lup yenileri getirme alıştırmaları yapmalısınız. Sabır ve hoş­görü üzerinde çalışarak kendinizi sevmeyi ve onurlandırma­yı öğrenin.


MİDE VE BAĞIRSAK SORUNLARINA SEBEP OLAN DUYGULAR

Kabız —

İçe kapanmak, geri durmak, eski bir düşünce biçimi­ne saplanıp kalmak. Karar vermeye, başkalarının bakış açısını görmeye ya da değişiklik yapmaya yanaşmamak. Başkalannı sizin haklı, daha iyi olduğunuza inandırmaya çalışmak; "ya benim istediğim gibi yaparız ya da hiç yapmayız," tavrı takın­mak. Eski öfke ve korkulara takılıp kalmak. Bazı durumlarla aşırı bencil, şımank, kendisiyle takıntılı davranmak; çocuksu tavırlar sergilemek. Sevilmediğini, değersiz görüldüğünü his­setmek. Sürekli gelecek konusunda kaygılanmak.

İshal -

Aldığınız kararlardan rahatsız olmak. Nasıl yardım isteyeceğinizi bilememek. Çaresiz, yitik, yalnız, güvensiz ve kafası karışık hissetmek. Korku ve kaygı yaşamak

Huzursuz Bağırsak Sendromu —

Dengesiz, aşırı ciddi ve de­netçi. Olumsuz odaklanmak. Yargılayıcı, dik kafalı, kolayca rahatsız olmak, insanlara güvenme güçlüğü. Çağ dışı inanç­lar ve düşünceler taşımak. Karmaşa, yön yitimi, nereye gide­ceğini bilememek.

Spastik Bağırsak İltihabı -

Gerginlik, kaygı. İçsel kasıntı. Bir konuyu nasıl çözeceğinizi bilememek. Çözümlerden çok so­runlara odaklanmak. Güvensizlik. Sürekli fikir değiştirmek ve içgüdülerinizden kuşkulanmak. İnsanların size saldırdığı­nı, eleştiri yönelttiğini hissetmek. İncinmek istemediğiniz için tetikte durmak.

Rektal Kanama -

Kendini çok zorlamak. Bir şeyleri gerçek­leşmeye bırakmak yerine zorlamak. Çözümsüz konuları ele almaya yanaşmamak. Her şeyin kendi istediği biçimde el­masını istemek. Yitirme korkusu. Değişime direnmek. Olup bitenlerle ilgili öfke, hüsran, mutsuzluk. Sınırlarla sorunlar. Denetlenemez şeyleri denetlemeye kalkmak.

Sabah Bulantısı (aşırı) ~

Bedeninizdeki değişimlerle başa çıkamamak. Tuzağa düşme korkusu. İyi bir anne olamayaca­ğınız kaygısı. Birlikte olduğunuz kişiyle ilişkinizde çözülme­miş incinmeler ve sorunlar.

Hazımsızlık —

Deneyimleri sindirme güçlüğü. Yargılama, öf­ke, gerçek dışı beklentiler. Düş kırıklığı, gelecek korkusu. De­ğişmeye yanaşmamak. İnsanlarla anlaşmazlık. Mükemmelci-lik. Dik kafalı, güvensiz, kendini beğenmiş olma olasılığı.

Reflü — Yaşamı sindirememek. Görülen, işitilen, hissedilen ve yaşanılanlardan hoşnutsuzluk. Çevrenizde olup bitenleri denetleyememekten bıkıp usanmak. Geçmiş konusunda suçluluk. Geçmiş seçimlerle ilgili umutsuzluk. Deneyimler­den ders çıkarmak yerine yaşama direnmek.

Peptik Ülser —

Aşırı kaygı ve gerginlik. Zamanınızı ayarlama güçlüğü. Hemen ilgilenmeniz gereken bir şeyi ötelemek. So­runun ne olduğunu bulup ilerlemektense, hissettiğiniz boşlu­ğu bir şeylerle doldurmaya çalışmak. Öfke, incinme, dargınlık. Kendinizi hiçbir şekilde dile getirememek, aşırı zorlamak.

Obezlik — Değersiz hissetmek, kendinize güvenmemek. Acıdan korunmak için zırh giymeye gerek duymak. Aşırı yi­yerek duyguları bastırmaya çalışmak. Kendinizi sevilmeye değer görmemek. İnsanları sizi incitmekten alıkoymak için uzak tutmak. Sürekli kendinizi baltalamak. Başarısızlığı ka­bullenmek. Kendinizi sevmemek, cezalandırmak. Suçluluk, öfke ve dargınlık döngüsüne sıkışıp kalmak.

Mide Ekşimesi —

Yaşamı sindirmekte güçlük çekmek. Suçlu­luk, öfke, korku, nefret. Güvenme ve boş verme güçlüğü. İntikam istemek. İçinizin yanması. Zorlanma. Yürek yarası

Gaz -
Geri durmak. Rahatsız hissetmek. Duygularınızı açık­ça dile getirememek. Değişime direnmek.

Geğirme -

Özgürlük yoksunluğu. Kararlarınızın elinizden alındığım hissetmek. Ağır ve uzlaşmaz bir ilişki içinde oldu­ğunuzu düşünmek. Her şeyi uzaklaştırmaya çalışmak. Yaşa­mınıza kabullendiklerinizi sınırlandırmak. Büyük şeylere kucak açma güçlüğü. Bir anda üstesinden gelmeniz gereken çok şey varmış gibi bunalmak.
İnna Segal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder