Gökten Gelen Işıktan, Yeryüzündeki ve Yeraltındaki Işıklara Selam Olsun..

26 Haziran 2014 Perşembe

Kas ve İskelet Sistemi / Omurga









İskelet Sistemi

İskelet sistemi bedenin temelini oluşturur, onu destek­ler. Ayrıca öbür bedensel sistemleri dış etkilerden korur.

İskelet sistemi başlıca kemikler, tendonlar, kıkırdaklar ve bağ dokulardan oluşur.

Kendinizi ve çevrenizdekileri sertçe yargıladığınızda ya da ihanet, dargınlık, katılık, sınırlandırma, karamsarlık ve kı­nama duyguları taşıdığınızda iskelet sistemi bozulmaya baş­lar.

Bu durumda daha esnek, kendi kendine yeten, şefkatli, sorumlu ve güçlü duruma gelme olanağınız var demektir. Bağışlamayı, yeni durumlara yapıcı tavırlarla uyum sağlama­yı ve her olayda bir iyi yan görmeyi öğrenmeniz gerekir.

Kas Sistemi

Kas sisteminin işlevi bedene hareket kazandırmaktır. Ayrıca bize güç, esneklik ve destek sağlar.

Bedende üç değişik kas dokusu bulunur: Çizgili kaslar, düz kaslar ve kalp kasları. Kaslar en iyi biçimde çalışmak için enerji, oksijen, glikoz ve başka besinlere gerek duyar. Bu maddeler hücrelere dolaşım sistemiyle taşınır.

Aşırı gerginlik, kaygı, üzüntü ve sorumluluk taşıdığınız­da kas sistemi bozulmaya başlar. Aşırı düşünme, öfke, çalış­ma, korku, güvensizlik ve sınırlı destek de kaslarınızı zayıfla­tır.

Bu noktada iç gücünüzünü geliştirmeli, bir destek ağı yaratmayı, gevşemeyi ve gerginliği gidermeyi Öğrenmeli, korkularınızla yüzleşmeyi, duygularınızı dile getirmeyi bil­melisiniz.

Omurga_______________________________

Olası Etmenler

Zayıflık, kafa karışıklığı, korku ve güvensizlik duyguları. Başkalarıyla iletişim sorunları, kendini İfade edememek. Desteksiz, yalnız hissetmek. Kimden ya da nereden yardım isteyeceğini bilememek. Dünyanın tekinsiz bir yer olduğu­nu düşünmek. Kendinizi acı ve incinmeden korumaya çalış­mak. Kurtulamadığınız bir doku ya da duruma sıkışıp kaldı­ğınızı hissetmek

Cervikal Omurlar — Boyun Bölgesi

Cl - Korku, karmaşa, kaç ya da savaş, sorumluluklardan ve sorunlardan kaçmayı isteme duygulan. Kendini güvensiz, kötü hissetmek; başkalarının görüşlerine aşın önem vermek. Başkalarının sorunlarını üstlenmek, hayır diyememek, akıl oyunları oynamak. Fiziksel düzeyde: Baş ağrısı, migren, uyku bozukluğu, baş dönmesi, bitkinlik; olumsuz duyguların sem­patik sinir sistemi, hipofiz bezi, beyin ve orta kulak üzerin­deki etkilerinden ötürü sinir krizleri ya da kaygı atakları.

C2 - Reddedilmiş, katılaşmış hissetmek; başkalarından daha iyisini bildiğinizi düşünmek. Karar verememek; usan­mış, öfkeli, dargın hissetmek. Günah keçisi aramak. Manevi enerjiden yoksun, dengesiz, korkak, çökkün ve güçsüz his­setmek. Fiziksel düzlemde: Alerjiler, kulak ağrısı, sağırlık, bayılma, ayrıca göz ya da sinüs sorunları.

C3 — Başkalarının olumsuz inançlarına kanmak. Kendi­nizi ve çevrenizdekileri yargılamak. Kendinizi güvensiz, ka­rarsız, kırılgan hissetmek. Öz saygı yoksunluğu, sınırlandırıl­ma, sabırsızlık, rahatsızlık. Diş gıcırdatma eğilimi. Fiziksel düzlemde: Kulak, diş, çene ve baş ağrıları; sivilce, egzema gibi deri sorunları. Kulak sıkıntılarına örnek olarak kulakta doluluk duygusu ya da işitme duyusunun zayıflaması, kulak İltihabı ve yükseklik korkusu verilebilir.

C4 - Yaşamın eşitlikçi olmadığını düşünmek; özellikle yakınlarınızla ilgili geçmiş suçluluk, çözülmemiş acı ve üzüntü taşımak. Öfkenizi bastırmak, ardından patlamak. Fi­ziksel düzlemde: Saman nezlesi, soğuk algınlığı, lenf bezi şişkinliği, sağırlık, ağız yaraları ve sinüzit.

_ C5 - Yanılma korkusu. Aşağılanmak, küçük düşürül­mek, utanmaktan ödü patlamak. Başkalarının düşüncelerini aşırı önemsemekten kendini dile getirme güçlüğü. Sürekli kendini baltalama, değersiz görme; yaşamda iyi şeyleri ka­bullenmekte güçlük. Aşırı yüklendiğini, gerildiğini, sınırlan­dırıldığını hissetmek. Fiziksel düzlemde: Ses teli sorunları, gırtlak iltihabı, ses kısıklığı, boğaz ağrısı.

C6 - Kaygılar, gerginliklerle bunalmak. Kendi sorunla­rıyla uğraşmak yerine başkalarının sorunlarına burnunu so­karak odağı başka yöne çekmek. Yaşama direnmek, sıkışmış hissetmek, geçmiş korkuları geride bırakıp dönüşmekten korkmak. Fiziksel düzlemde: Boyun tutulması, omuz ağrısı, bademcik iltihabı, boğmaca.

C7 — Yorgun, sönük, tükenmiş, duygusal ve bulanık his­setmek. Olumsuzluk, yoksunluk ve gelecek korkusuyla kı- mıldayamaz duruma gelmek. Uyuşmak, kendi gerçekliği ve güç duygusuyla bağlantıyı yitirmek. Fiziksel düzlemde: Ti-roid sorunları, soğuk algınlıkları, omuz ağrısı, donuk omuz, dirsek rahatsızlıkları.


Torakol Omurlar — Sırt Ortası

Tl — Sorumluluklardan bunalmak; kaçıp saklanmayı, her şeyi başkasına devretmeyi istemek. Geride bırakma ve güven güçlüğü. Odağı bulamamak. Fiziksel düzlemde: Kol­lar, bilekler, eller ve parmaklarda ağrılar; soluma güçlüğü, ilerlemiş durumlarda zamanla oluşan astım hastalığı.

T2 — Kapalı hissetmek, tümüyle sevip sevilememek. Denetleyici olmak, kendini gönül incinmelerinden koru­mak, geçmiş acı ve kırgınlıklara saplanıp kalmak. Güvensiz­lik, sürekli tetikte olmak, birinin size karşı tasarılar yaptığını, sizi inciteceğini düşünmek. Kendinizi sevgisiz, bakımsız bı­rakmak. Çok sayıda korku ve kaygıya takılmak; yaşamınızda bir kurbanmış gibi çaresiz, umutsuz hissetmek. Fiziksel düz­lemde: Göğüs ve kalp hastalıkları, kalp kapakçıkları ve da­marlarla ilgili sorunlar.

T3 - Kafası karışmış, ürkek, dağınık ve yitik hissetmek. Kendini ifade etmek için doğru sözcükleri bulamamak. Geç­miş üzüntü ve öfkeleri bastırmak. Başkalarının kölesi gibi davranmak, sizi kullanmasına izin vermek. Kendinize hiç öncelik vermemekten ötürü tükenmişlik, bitkinlik. Kendi bilgeliğinize, iç kılavuzluğunuza ve sezgilerinize güvenip de­ğer vermeyi öğrenmek yerine başkalarının görüşlerine da­yanmak. Fiziksel düzlemde: Göğüs daralması, grip, alt ve üst solunum yolları enfeksiyonları.

T4 — Yaşamın çabalamayla ve görünüşte başa çıkılamaz sorunlarla dolup taşmasından ötürü rahatsız, sinirli ve bu­nalmış hissetmek. Başkalarını kıskanma olasılığı, sizinkiyle karşılaştırıldığında onların yaşamlarının ne kadar kolay ol­duğunu düşünmek. Kendini ve başkalarını sertçe eleştirmek, yaşamın olumsuz yanlarına bakmak. Geçmişten çözümsüz acı ve sarsıntılar barındırmak. Bu yaşam biçiminden başkası yokmuş gibi iyileşme, geride bırakma korkusu. Fiziksel düz­lemde: Safra kesesi sorunları, sarılık, zona.

T5 - Hiçbir şey yolunda gitmiyormuş gibi düşünmek, sıkışmış hissetmek. Dış dünyaya ve onun sunduklarına aşırı odaklanmak. Başa çıkması güç duyguları baskılamak yerine onları belirleyip incelemek için süreye gerek duymak. İlgi­sizlikten ötürü bedeninizde ve duygusal yapınızda aşırı bas­kı, gerilim. Fiziksel düzlemde: Karaciğer sorunları, yüksek ateş, düşük tansiyon, dolaşım sorunları, romatizma, yemek bağımlılığı.

T6 - Çok fazla yük, gerginlik, sorun taşımak. Birini sev­menin sürekli onun için kaygı duymak anlamına geldiği inancından kurtulamamak. Başkalarınca ezildiğini, kullanıl­dığını düşünmek. Başka seçenek bulunmadığı inancı yüzün­den bir durumda kalmak zorunda olduğunu sanmak. Düş kırıklığı, başarısızlık ya da reddedilmekten korkmak. Başka­larının sizden daha iyisini bildiğini düşünmek, ama içten içe onların düşüncelerini çürütmeyi istemek. Güçlü kararlar alamamak. Fiziksel düzlemde: Mide sorunları, hazımsızlık, mide ekşimesi, şişkinlik, ağırlık duygusu ve kilo sorunları, aşırı şişmanlık.

T7 — Kurbanlaştırılma duyguları, öfke ve dargınlık taşı­mak. Güzel şeyleri hak etmediğinizi düşünmek. Sabırsızca çabuk çözümlere başvurmak, işe yaramayınca düş kırıklığı­na uğramak. Başkalarına kabullendirebilmek için kendinizi kanıtlamanız gerektiğine inanmak. Aşırı sakınganlık, yaşamı önemsemeyi abartmak. Her geçen gün daha çok gülmece ve eğlenceye gerek duymak. Fiziksel düzlemde: Pankreas, oni-kiparmak bağırsağı sorunları; diyabet, ülser ya da gastrit.

T8 - Yaşamdan hoşnut olmamak, ama değişime diren­mek. Bir kere karar verince aşırı inatçı ve katı olmaya karşın başkalarından kolayca etkilenmek. Aşırı alıngan, kolay inci­nir olmak, çoğunlukla başkalarının sözlerini yanlış anlamak. Başarısızlıktan ve başkalarının önünde küçük düşmekten korkmak. Kin tutmak, suçlayacak birileri aramak. Fiziksel düzlemde: Dalak ve bağışıklık sistemi sorunları, burun tıka­nıklığı, öksürük, bitkinlik.

T9 - Kendi gereksinimlerini karşılamamak, değerini bil­memek. Sürekli bir şeylerle uğraşmak. Başkalarını etkilemek için sınırları zorlamak, ardından bitip tükenmek. Onay ara­mak. Yaşamdan koptuğunu hissetmek. Aşrı heyecan ve dep­resyon, umut ve umutsuzluk, mutluluk ve üzüntü arasında gidip gelmek. Mükemmelcilik. Fiziksel düzlemde: Adrenal bezlerle sorunlar, yorgunluk, alerjiler, kurdeşen.

T10 — Geçmişte yaşamak; dargınlık, öfke, yargılama ve suçlama duygularına takılıp kalmak. Öfkeyi elden bırak­mazsanız söz konusu kişiyi incitebileceğinizi sanmak, öte yandan bunun yalnızca sizi incittiğini ve sıkıştırdığını gör­memek. Değişime, başkalarının bakış açılarını görmeye ya­naşmamak. Bencillik, kendini beğenmişlik, doğruculuk. Fi­ziksel düzlemde: Böbrek sorunları, kronik yorgunluk, damar sertleşmesi.

Tll - Öz saygı yoksunluğu, uyum sağlama ve kabulle-nildiğine inanmakta güçlük. İnsanların sizi kullanmasından, incitmesinden korkmak. Geride bırakıldığınıza, sizde bir şeylerin yanlış olduğuna inanmak. İlişkilerde gereksinimleri­nizi dile getirmekte güçlük. Sıklıkla, zararlı ilişkiler içine düşmek. Fiziksel düzlemde: Böbrek sorunları, sivilce, akne, egzema.

Tl2 - Güvensiz, ürkek, yitik hissetmek. Yaşamı sindir­mekte güçlük. Olası başarılarınızı ve kendinizi durmaksızın baltalamak. Acı çekmeyi ve çabalamayı hak ettiğinize derin­den inanmak. İlerlemenizi engelleyen geçmiş suçlara takılıp kalmak. Fiziksel düzlemde: İnce bağırsak sorunları, romatiz­ma, kısırlık.


Lomber Omurlar — Bel Bölgesi

Ll — Dargınlık, durağanlık ve geçmişin çözülmemiş so-runlarınca zehirlendiğinize inanmak. Düşüncelerinizin, söz­lerinizin eylemlerinizle örtüşmemesi dolayısıyla kafa karışık­lığı, depresyon, eleştirellik ve üzüntü duygularına kapılmak.

L2 — Seçenek azlığı ya da yokluğu duygusu, bir tür boş vermişlik. İçinizdeki güce değil de dış dünyaya ve neleri elde edemediğinize aşırı odaklanmak. Çocukluk üzüntüleriniz ve öz saygı yoksunluğunuzla ilgilenmeniz gerekmesi. İçinde bulunduğunuz durumda kendinizi güçsüz hissetmek, sınır­larınızı zorlamak. Fiziksel düzlemde: Karın ve uyluk ağrıları, apandisit, kramplar, soluma güçlüğü, varis.

L3 — İsteksizlik ya da boş yere aşırı isteklilik. Çözülmemiş sorunları çözmek yerine hasır altı etmeye, önemsizleştirmeye çalışmak. Bastırdığınız öfke, korku, reddetme ve usanma duy­gularını hissetmemek için onlardan kopmak. Öfke ve eleştiri patlamaları yaşamaya eğilim. Başkalarının sizle ilgili sözlerine aşırı duyarlılık. Kadınların kadınsı, erkeklerin erkeksi enerjiyi yadsıması. İlişkilerde iletişim ve bağlılık sorunları. Karmaşa, bulanıklık ve direnç deneyimleri. Kendi bakış açısına sıkışıp kalmak. Fiziksel düzlemde: Mesane sorunları, idrar tutama-ma, diz ağrısı, cinsel işlev bozukluğu, ağrılı adet döngüleri ve iktidarsızlık gibi üreme sistemi sorunları.

L4 — Aile ve iş ortamında güçten düşme duygusu. Para kazanma ve başkalarına bakma baskısı. Ekonomik sorunlar Yapılacaklar konusunda bunaltı ve karmaşa yaşamak. Kendi­ne değer vermekte güçlük. Sizin değerinizi başkalarının be­lirlemesine izin vermek. Her şeyin eskisi gibi kalması gerek­tiği yönünde çok fazla gerekçe bulmak. Projeleri bitirmekte güçlük. Başarısızlık korkusu. Cinsel ilişkiyi tümüyle bırak­mak ya da saplantı yapmak. Fiziksel düzlemde: Prostat so­runları, bel ağrısı, siyatik, idrar sırasında güçlük ya da ağrı.

L5 - Biri sizi tutuyormuş, ilerlemenizi engelliyormuş gibi zayıflık, kafa karışıklığı, eziklik duygularına kapılmak. Aldatılma, bırakılma, yalıtılma duygularına takılıp kalmak. İnsanlara güvenme, tasarıları gerçekleştirme güçlükleri. Sık sık kendini baltalama, Öfke ve kaygı. Kendini bir kurban ola­rak görme eğilimi. Fiziksel düzlemde: Bacak sorunları, dola­şım bozukluğu, şiş ya da zayıf ayak bilekleri, ayak üşümesi, bacak krampları.

Sakrum

Destek görmediğini hissetmek, çözülmemiş aile sorunla­rı, çocukluk öfkeleri ve dargınlıklarına takılıp kalmak. Kendi­ne inanma güçlüğü, özgüven yoksunluğu. Bedeninizden ve yaşamınızdan rahatsız olmak. Suç, pişmanlık, utanç duygula­rı. Fiziksel düzlemde: kalça sorunları, omurga eğriliği.


Coxygeol Bölge

Dengesiz hissetmek; yaşamın adaletsizliğine ve neleri elde edemediğinize odaklanmak. Sorunlarınız, yanlışlarınız yüzünden koşulları ve başkalarını suçlamak. Kolayca depres­yona, yanılgıya, düş kırıklığına uğramak. Aldatıldığını dü­şünmek. Sürekli kendinizi baltalamak, olumsuzluk ve kor­kuya kapılmak. Yaşamın yavanlaşması, kendini yinelemesi; pek bir şeyin değişmemesi. Özgüven ve yon duygusu yitimi. Fiziksel düzlemde: Basur gibi anüs sorunları.
İnna Segal



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder