Gökten Gelen Işıktan, Yeryüzündeki ve Yeraltındaki Işıklara Selam Olsun..

15 Kasım 2014 Cumartesi

Kronik Baş Ağrılarından Nasıl Kurtulacaksınız



 Kronik Baş Ağrılarından Nasıl Kurtulacaksınız?

Aşağıdaki İzometrik Baş Ağrısı Giderme egzersizi baş ağrılarının üstesinden gelmenize yardımcı olacaktır (süre, yaklaşık 2 dk):

1. Oturun ve omuzlarınızı gevşetin. Başınızı sağa doğru eğerek kulağınızı sağ omzunuza yaklaştırın.

2. Sağ avuç içinizi başınızın sağ tarafına yerleştirin (Figür 31). Elinizi ve başmızı diğer yana doğru yatırın ve derin ne­fes alm. Nefesinizi tutun ve sertçe itmeye devam edin.3. Nefesinizi yavaşça ve tamamen verirken elinizi bırakınve başınızı sağ omzunuza doğru yaklaştırın. Bunu iki kez daha tekrar edin.

4. Uygulamayı sol tarafınızda üç kez tekrar edin.

5. Başınız düz olacak şekilde, parmaklarınızın iç tarafla­rım başınızın iki yan alt tarafındaki kemiklerin üzerine yer­leştirin. Derin nefes alın ve parmaklarınızla birlikte başınızı da izometrik olarak itin.

6. Ellerinizi kucağınıza bırakın ve ağzınızdan nefes verir­ken çenenizi açın. Ağzınızdan derin nefes alırken çenenizi öne doğru, alt dişlerinizi de üst çenenize doğru uzatın. Nefe­sinizi verin, ağzınızı açın ve çenenizi gevşetin.

7. Çenenizi bir kez daha gerin. Nefesinizi verirken başı­nızı göğsünüze doğru düşürün.

8. Derin bir nefes alın, parmaklarınızın iç taraflarıyla ba­şınızı yukarı yöne doğru itin, bu arada başınız aşağı düşme­ye devam edecektir. Nefesinizi verirken parmaklarınızı da çekin ve başınızın önünüze düşmesini sağlayın. Bunu iki kez tekrarlayın. Son kez yaparken nefesinizi verdiğiniz sırada parmaklarınızı başınızın arkasında kenetleyin ve dirsekleri­nizle birlikte başınızı arkaya doğru çekin.

Donna Eden

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder